• PRINSEN/VAN 'T HOOFT-BEKER UITGEREIKT

 • PRINSEN/VAN 'T HOOFT-BEKER UITGEREIKT AAN MAX VOORBIJ EN AARON VAN DER WEERT

  't Jagerspaadje - juni 2022,

  Onder toeziend oog van tientallen collega-trainers van Victoria is vorige week, op het balkon van onze oude vertrouwde clubhuis, de Prinsen/Van 't Hooft-beker uitgereikt aan maar liefst twee trainers tegelijk. Voorzitter William Koot bouwde de spanning in zijn toespraakje aardig op, voordat hij niet alleen Max Voorbij naar voren vroeg, maar ook Aaron van der Weert!! Een primeur derhalve. Nog niet eerder werd deze beker, voor de beste trainer van het jaar (vernoemd naar het vermaarde trainersduo van het Eerste Stijn van ‘t Hooft en Krijn Prinsen) die Victoria in drie jaar tijd van de 4e naar de 1e klasse loodsten, uitgereikt aan twee trainers tegelijk.
  Max (links) en Aaron (rechts) met in hun handen de Prinsen/Van ‘t Hooft-beker, geflankeerd door voorzitter William Koot(r) en Daan van der Heijden(l), voorzitter van de Technische Commissie

  Dit keer was daar alle reden toe. Zowel Max als Aaron hadden een topseizoen afgelopen jaar. Aaron, die twee jaar geleden van Hercules overkwam, is een jonge, ambitieuze trainer. Twee spelers uit zijn O19-1 debuteerden dit seizoen in de hoofdmacht. Bovendien promoveerde hij twee keer, van de vierde naar de tweede divisie. Aaron is een teambuilder, kan goed samenwerken, is betrouwbaar en ook veeleisend. Helaas voor Victoria gaat Aaron zijn vleugels uitslaan en aan de slag bij sv De Bilt. Om zich verder te ontwikkelen; hij wil graag doorstromen naar UEFA A.


  Ook Max heeft een topjaar achter de rug. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al zeven jaar trainer/coach bij Victoria. Hij begon zijn trainersloopbaan in de onderbouw. In die jaren heeft hij ongeveer alle leeftijdscategorieën onder zijn hoede gehad, haalde ondertussen zijn UEFA C en UEFA B Youth, en afgelopen seizoen werd hij met de 17-1 twee keer kampioen. Met promotie van de zevende naar de vijfde divisie tot gevolg. In de voorbije jaren ontwikkelde Max zich in het coachen van zijn spelers (door hen vragen te stellen) en het lezen en analyseren van de wedstrijden.


  Ook Max verlaat Victoria helaas. Hij gaat de 16-1 van Zeeburgia coachen. En zo ziet de Oude Dame wederom twee goede trainers vertrekken, die zich aan het Jagerspaadje hebben ontwikkeld, en beter zijn geworden in de groeiende en bloeiende jeugdopleiding van Victoria. Voor de club soms een dubbel gevoel; aan de ene kant het verlies van twee goede trainers. De andere kant is dat onze trainers blijkbaar opvallen, en gewild zijn bij andere clubs. En dat Victoria nauwlettend in de gaten wordt gehouden. En dat is een groot compliment aan de club zelf in het algemeen, en aan de mensen die direct betrokken zijn bij dat proces in het bijzonder.
  Al met al niet zo gek dus dat de jury voor dit jaar besloot om de Prinsen/Van ’t Hooft-beker aan twee trainers uit te reiken.
  @Max en Aaron, nogmaals van harte gefeliciteerd!


  Veel succes bij jullie nieuwe clubs, en de deur bij Victoria staat altijd open voor jullie !


  Houdt Steeds Tezamen


  Jurgen Leurdijk