• Remi Kegel nieuwe hoofd jeugdopleiding middenbouw Victoria

 • Remi Kegel nieuwe hoofd jeugdopleiding middenbouw Victoria:


  “ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan en ik ben altijd te bereiken voor mensen die al vragen hebben. Tot snel!”

  't Jagerspaadje, mei 2022
  Door Jurgen Leurdijk

  Het seizoen 2021-2022 loopt bijna op zijn einde. Mei is de maand waarin de beslissingen in de competities vallen en in de Victoria-jeugd zijn er nog veel teams die voor de prijzen spelen. Intussen is de Technische Commissie, samen met de Technische Staf (hoofd opleidingen en haar trainers), alweer bezig de basis te leggen voor het volgende seizoen. Elk jaar weer een enorme puzzel; welke trainer past het best bij welke leeftijdscategorie en bij welk team? Hoe vangen we de gaten op die vertrekkende trainers achterlaten? En hoe stellen we de beste teams voor het nieuwe seizoen samen? Alles om de groeiende en bloeiende jeugdopleiding van Victoria op het hoge niveau te houden die het afgelopen jaren heeft bereikt. Kijk alleen al naar de hoeveelheid spelers uit eigen jeugd die op dit moment in Victoria 1 spelen!

  Eén van de versterkingen om de de hierboven gestelde doelen te halen is Remi Kegel.
  Hij is aangetrokken als hoofd jeugdopleiding van de middenbouw (011 t/m O14). Een nadere kennismaking met een sportman pur sang, die altijd al hoopte dat Victoria “eens langs zou komen”. En Victoria kwam. En dus stapte Remi vol vertrouwen en goede moed op de “trein die langskwam”. Een nieuwe Victoriaan dus:

  Naam: Remi Kegel
  Leeftijd: 35
  Geboren in: Hilversum

  Eerdere voetbalclubs/ wat was je vorige club? “Ik ben begonnen met voetballen bij SV Olympia '25, daar ook gaan werken als trainer en later als hoofd opleidingen. Enkele jaren gewerkt bij Muiderberg en daarna naar 't Gooi, Bij beide clubs was ik trainer, coach en hoofd opleidingen.”


  Zelf gevoetbald in elftallen? : “Zelf ben ik laat begonnen omdat ik ook altijd heb getennist. Ik speelde in het Eerste van Olympia '25,. Ik heb wel getwijfeld om het hoger op te zoeken maar tegelijk kwam een mooie aanbieding uit het tennis. Daarom heb ik voetbal gehouden als de sport waar ik graag training geef en in opleidt, En tennis om vooral zelf te doen..”

  Kun je iets meer vertellen over je achtergrond ? Als persoon, en als voetballer/sporter? “Ik heb altijd enorm genoten van twee sporten; tennis en voetbal. Met tennis ben ik begonnen toen ik 5 jaar was, en ik ben nooit meer gestopt. Ik was altijd fysiek goed en wilde ongelofelijk graag winnen, Dat laatste heb ik trouwens nog steeds. Ik ben altijd gesteund door mensen om mij heen, waar ik veel waarde aan hecht. Een deel van mijn persoonlijke visie is afkomstig uit mijn jeugd; Doen waar je gelukkig van wordt en goed zijn voor anderen. “


  Wat was je hoogtepunt als voetballer? “Poeh, dan kom ik al snel bij een omhaal vanaf de 16 in de winkelhaak, die was lekker. Ik ben één jaar speler/coach geweest van een fantastisch senioren elftal, waar we kampioen mee werden op de zaterdag. Allemaal leuke gasten, veel lol maar we wilden ook allemaal winnen. Daar heb ik erg van genoten. Bij het tennissen heb ik een aantal internationale toernooitjes gewonnen. Daar ben ik vreselijk trots op. In Zuid-Frankrijk, in lekker weer met mooie palmbomen eromheen. Knokken voor elk punt en ver boven jezelf uit stijgen, met mijn ouders als grootste supporters langs de kant. Dat was mooi. Als trainer heb ik ook wel wat successen geboekt; bijvoorbeeld de halve finale beker behalen met Olympia, We hadden een geweldig team toen. Ik vind het ook altijd mooi als spelers die ik train of heb getraind doorstromen naar een BVO.”


  Favoriete positie in t veld: “Nummer 6, verdedigende middenvelder. Als je daar fysiek goed bent, balletjes kan afpakken en dan inleveren bij iemand die beter kan voetballen is dat een heerlijke positie.”


  Favoriete speler en waarom?: “Messi. Het gevoel in zijn benen, de versnelling, het schot. Een puur talent, wat mij betreft de beste ooit. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik enorm veel respect heb voor de werklust van bijvoorbeeld Ronaldo. Geen puur talent maar zo gedreven, prachtig om te zien.”

  Favoriete coach en waarom? : “Pep Guardiola. Tactisch verschrikkelijk goed maar ook gewoon een fijn mens. Schijnt goed te zijn voor zijn spelers en houdt oprecht van het spelletje.”

  Hoe ben je bij Victoria terecht gekomen? “Ik woon in Hilversum, heb hier altijd in de buurt gevoetbald of gecoacht. Ik ken Victoria wel en zij kennen mij ook wel. Toen ik vorig jaar oktober ontslag nam bij 't Gooi ging de tamtam vrij snel en kwam ik even later in gesprek met Victoria. Na een aantal goede gesprekken was het van beide kanten wel duidelijk dat er een match was.”

  Ik begreep dat je dat altijd al wilde, voor Victoria werken. Waar kwam die wens vandaan ? “Ik heb drie keer voor een club gewerkt waar ik van 0 af aan moest beginnen, de kar moest trekken en alles opbouwen. Dat heb ik met veel plezier gedaan, maar het heeft mij ook enorm veel tijd en energie gekost. Dan kijk je toch met een schuin oog naar clubs waar het beter georganiseerd is, waar betere spelers en trainers lopen en waar je niet het wiel opnieuw moet uitvinden. Daarnaast kent Victoria nu ook wel persoonlijke voordelen; ik woon om de hoek en mijn zoontje is 3,5 en zal volgende jaar hopelijk gaan voetballen. Dan is er maar 1 club dichtbij waar dat het beste kan.....”


  Wat heb je op trainers/coach gebied in de jaren hiervoor gedaan en bij welke clubs? “Ik ben begonnen op mijn 18de, onder druk gezet door een iemand van de club om een keer een training te gaan geven. Met tegenzin naar het veld gegaan en na vijf minuten dacht ik "ik ga hier nooit meer weg". Die belofte heb ik gehouden. Dit was bij Olympia, begonnen bij breedteteams en al snel door naar selectie jeugd. Gelijk ook maar trainersdiploma's gaan halen, een voetbalschool gestart en me doorontwikkeld op het gebied van het opleiden van kinderen, bij Olympia. Ik kon er geen genoeg van krijgen, vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij Muiderberg en daar ook drie jaar training gegeven. Drie jaar geleden HJO geworden van 't Gooi, Daar ben ik afgelopen oktober mee gestopt vanwege grote verschillen in visie.”

  Wat vind je belangrijk als trainer/coach/hoofd jeugdopleidingen ? “Ik vind dat het geluk van kinderen voorop MOET staan, daar moeten wij alles aan doen. Het moeilijkste is om te weten wat een kind nou eigenlijk gelukkig maakt; is dat winnen, ontwikkelen, met vrienden zijn? Wat is hun droom? Wat wil het kind er zelf voor doen? Dit zijn enkele vragen waarvan je het antwoord moet weten om het ultieme geluk in het prachtige spelletje voetbal te verzorgen bij kinderen. Moeilijk, maar o zo leuk.”
  Wat is de opdracht die je hebt meegekregen van Victoria? “Ik krijg een aantal trainers onder me, die ik moet helpen zich door te ontwikkelen. Daarnaast word ik geacht structuur aan te brengen in werkzaamheden en in het opleiden van de kinderen. De meeste jeugdtrainers bij Victoria zijn al goed, maar ik ben ervan overtuigd hieraan nog een boost te kunnen geven. Vooral jonge trainers hebben nog handvatten nodig om nog meer uit de spelers te halen.”

  Heb je al een plan/idee om dat invulling te gaan geven ? “Ja, Nadat de club en ik het jawoord aan elkaar hebben gegeven, ben ik aan de slag gegaan. Ik ben al een aantal keer op de club geweest om sfeer te proeven en te kijken hoe er getraind wordt. Ik weet voor een groot gedeelte hoe ik trainers verder wil gaan brengen en de club wil gaan helpen de jeugdopleiding verder te ontwikkelen. De plannen liggen klaar, nu nog beginnen (officieel op 1juni).”

  Je bent nog maar net hier; kun je al iets zeggen over je eerste indrukken? “Het is een mooie, sfeervolle, authentieke en gezellige vereniging. Victoria heeft een eigen DNA, dat zie je en dat voel je. Dat is prachtig! Naast alle lof zie ik ook ontwikkelpunten, hierin ga ik hopelijk een mooie rol spelen. Ik heb er erg veel zin in. “

  Van wie heb je t meest geleerd in het trainersvak/coach-schap: “Ik heb een cursus gedaan HJO-B bij de KNVB onder leiding van Marco Neuvel. Daar heb ik verschrikkelijk veel geleerd en ook een hoop motivatie vandaan gehaald. Daarnaast heb ik altijd open gestaan voor de visie en gedachtes van anderen. Dat heeft vaak mijn ogen geopend en mij weer een stukje verder gebracht.”
  Wat is je doel? “Mijn doel is om de jeugdspelers gelukkiger te maken tijdens het beoefenen van het fantastische spelletje voetbal, Hierdoor worden andere doelen makkelijker behaald. Ontwikkeling van trainers, succes van de vereniging gaan hiermee hand in hand. “
  Wat is je trainers/coach-motto? “Poeh, dat zijn er wel een aantal. Geluk van het kind moet voorop staan, met een lach op het veld en buiten het veld, Het helpen van anderen helpt je eigen geluk.”

  Individueel of teambelang? “Cliché, maar absoluut een combinatie van deze twee. Je individuele belang is superbelangrijk maar mag niet ten koste gaan van het teambelang. Samen vooruit maar wel met individuele aandacht.”

  Hoeveel tijd in de week ben je met voetbal bezig? “Dat zal straks zo'n 20 a 25 uur in de week zijn. Als je het goed wilt doen is dat nou eenmaal de tijd die erin gaat zitten. Niet erg want het is fantastisch om te doen.”

  Wat is je levensmotto? “Na een aantal harde levenslessen ben ik wel gaan beseffen dat je moet leven bij de dag. Wees gelukkig met wat je hebt en geef liefde aan de mensen die dicht bij je staan. Het klinkt allemaal cliché, maar ik sta er wel dagelijks mee op en probeer de dingen te doen die ik leuk vind en te genieten van mijn gezin. “
  Wat doe je naast al t werk in het voetbal ? “Ik werk als vestigingmanager bij Univé. Ik heb een klein team om aan te sturen maar voornamelijk gewoon samen het werk te doen. Wij geven voornamelijk oprecht particulier verzekeringsadvies, Wij kijken naar de risico's die mensen of gezinnen willen of kunnen lopen en geven van daaruit een persoonlijk advies. Ook daar ga ik dagelijks met plezier heen.”

  Wat wil je verder nog kwijt? “Dat ik er enorm naar uitkijkt om aan de slag te gaan en dat ik altijd te bereiken ben voor mensen die al vragen hebben. Tot snel!”

  Dank voor deze openhartige en uitgebreide antwoorden Remi. Victoria wenst je heel veel plezier, succes, en geluk dus, bij deze mooie club !

  Houdt Steeds Tezamen !