• Sam Boersma, debutant bij UNO voetbalt al 14 jaar bij Victoria en ziet zichzelf nergens anders voetballen.

 • Hoe ziet jouw loopbaan bij Victoria eruit?
  Ik ben mijn loopbaan begonnen op vijfjarige leeftijd bij Victoria. Allereerst heb ik bij de Little stars gevoetbald, waar ik werd getraind door Peter Westerhout. Daarna kwam ik in de F4 en F2. Ik kwam hier jongens tegen waarmee ik met sommige nog in het team zit tot op de dag van vandaag. Vervolgens ben ik naar de E3 en E-top gegaan, waar ik voor het eerst op een soort groot veld kwam te spelen.

  De vier jaar daarna kwam ik in de D3, D1, C3 en C1. In deze jaren had ik trainers zoals Yassine el Hamami, Mathieu Bakker en Danny de Heus. Na de C1 heb ik twee jaar in de 017-1 en de 019-1 gezeten. Nu speel ik in de 023-1 en heb afgelopen weekend mijn debuut gemaakt voor UNO.

 • Hoe heb je jouw debuut ervaren?
  Ik heb mijn debuut gemaakt tegen Assendelft. Assendelft was de laatste tegenstander in de beker poule. Wij moesten deze wedstrijd gelijkspelen of winnen om door te kunnen gaan in de beker. De wedstrijd begon voornamelijk in ons voordeel en dat resulteerde uiteindelijk in een doelpunt net voor rust. Na de rust kon ik mijn debuut maken als linksback. Niet een positie waar ik bekend mee ben, maar het was een leuke positie om er te kunnen debuteren. De wedstrijd hebben wij uiteindelijk gewonnen en zijn door in de beker.

  Wat is jouw mooiste herinnering in de jeugd bij Victoria?
  Vooralsnog denk ik het kampioenschap in mijn laatste bij de 019-1. De 019-1 van het jaar daarvoor, waar ik ook in zat, was gedegradeerd in de vierde divisie. Om vervolgens kampioen te worden en uiteindelijk toch te kunnen promoveren terug naar de vierde divisie was fantastisch!

  Welke trainers heb je in de jeugd gehad, en wie heeft daarvan de meeste indruk op je gemaakt?
  Ik heb in mijn loopbaan bij Victoria veel trainers gehad. Onder andere Peter Appel, Mathieu Bakker, Yassine el Hamami, Danny de Heus, Matthijs Blijham, Reda Achkari & Maikel Rijdes hebben mij getraind bij Victoria. Ik heb bij al deze trainers wel goede herinneringen, maar om er even wat tussenuit te pakken: ik werd in de C3 naar de C5 terug gezet, door mijn toenmalige trainer Danny de Heus. Hij vertelde mij dat ik op dat moment niet goed genoeg was voor het team en dat was een soort wake-up call voor mij. De jaren daarop ben ik beter gaan voetballen. Het is mij dus wel altijd bijgebleven.

  Hoe zie je jouw toekomst voor je in het voetballen?
  Ik wil het liefst mijn hele leven bij Victoria blijven voetballen. Ik voetbal er nu 14 jaar en dat wil ik ook nog velen jaren blijven doen. Het liefst natuurlijk in UNO, maar dat laat ik aan de trainer over.

  Wat doe je naast het voetballen?
  Ik woon op dit moment met drie vrienden in Amsterdam. Ik studeer daar Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit. 

 •