• SENIORENBELEID

  Voor de seniorentak van de vereniging is een apart seniorenbeleidsplan geschreven. Meer informatie daarover kunt u verkrijgen via het bestuurslid seniorenzaken: Pepijn Hek.

 • OOK VOOR 60-PLUSSERS 

  HC & FC Victoria 1893 heeft zicj aangesloten bij de Oldstars, een initiatief van het Ouderenfonds. 

   

  WAT IS OLDSTARS

  Voetbal is de populairste sport van Nederland. Wekelijks beleven miljoenen mensen vol passie de wedstrijden van hun favoriete club. in het stadion bij hun favoriete profclub, op de velden bij hun eigen amateurclub of voor de tv. Voetbal verbroedert onbekenden, verbindt families, overstijgt generaties en passioneert jong en oud. Ongeacht geloofsovertuiging, afkomst of status. Voetbal is voor velen de belangrijkste bijzaak in het leven.

 •  

  Voetbal als middel

  De Eredivisie en het Ouderenfonds vinden het belangrijk om mensen gezond te laten leven en met elkaar in contact te brengen. In het geval van OldStars zijn dat 60-plussers. Wij geloven dat we gezamenlijk een verschil kunnen maken door voetbal als middel te gebruiken om maatschappelijke doelen te realiseren. Voetbal is een teamsport en zorgt per definitie dus al voor meer sociale contacten. Met OldStars slaan Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij de handen ineen om zestigplussers (weer) aan het voetballen te krijgen. Door samen te voetballen komen deze 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Het sociale component van voetbal speelt met name bij deze doelgroep een belangrijke rol.

  Voetbal wordt zo als middel ingezet om issues waar deze doelgroep mee kampt (gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten) bespreekbaar te maken en aan te pakken.

  Wat is walking football?

  Deelnemers van OldStars voetballen volgens het ‘walking football’ principe, waarbij er niet mag worden gerend, dit om blessures te helpen voorkomen. Er zijn nog enkele andere regels: er wordt op een klein veld gespeeld, zes tegen zes en zonder keeper.

  De club verzorgt training en begeleiding op de eigen sportaccomodatie. Trainingen worden gestart met een kopje koffie of thee. Zo leren de deelnemers elkaar beter kennen en ontstaat er een ‘mannen onder elkaar’ gevoel. Maar natuurlijk is OldStars walking football voor mannen én vrouwen.

  De belangrijkste uitgangspunten en richtlijnen van OldStars walking football worden beschreven in de visie van drie landelijke projectpartners (Nationaal Ouderenfonds, Eredivisie CV en KNVB). De richtlijnen moeten ervoor zorgen dat walking football nog steeds dát doet waarvoor het ooit bedoeld is: het stimuleren van laagdrempelig bewegen onder 60-plussers. Hierbij worden sociale aspecten als ontmoeten, zelfredzaamheid en meedoen aan voetbal en de maatschappij gestimuleerd en tot uiting gebracht. Lees hier meer over het gedachtegoed en de richtlijnen van OldStars walking football.