• Sportspreekuur OREC

 • Het Revalidatiecentrum OREC, gevestigd op een steenworp afstand van Victoria op Landgoed Zonnestraal in het Loosdrechtse Bos, heeft in samenwerking met het Tergooi ziekenhuis elke maandagavond een speciaal Sportspreekuur.

  Op dit Sportspreekuur kunnen voetballers die zich in het weekend, of daarvoor, zwaar geblesseerd hebben melden. Een fysiotherapeut van OREC én een orthopeed van het Tergooi-ziekenhuis kijken dan naar het letsel en doen een eerste diagnose. Als het nodig is, kan er vaak diezelfde avond nog een MRI-scan of Röntgenfoto gemaakt worden.

  LET OP: Het gaat hier ALLEEN om echt zwaar en acuut letsel, waarvan op het moment zelf onduidelijk is wat het precies is. Dus bijvoorbeeld een knie-trauma, finaal door je knie zakken tijdens een training of wedstrijd; acute gevallen met veel impact dus, waarbij meteen het vermoeden bestaat dat er iets kapot is (dus bijv GEEN enkelverzwikking, dat is meer iets voor een reguliere afspraak bij de fysiotherapeut). Alleen dan kun je de volgende stappen zetten:

  1. Maandagochtend bel je OREC (035-5385460) voor een snelle intake-afspraak (bij een sport-) fysiotherapeut, nog diezelfde ochtend.
  2. Dan wordt er door OREC direct beoordeeld of kan worden doorverwezen naar het sportspreekuur Tergooi
  3. De patiënt zorgt ervoor dat er een verwijzing wordt opgehaald bij zijn/haar huisarts
  4. Vervolgens kun je je vanaf 17:00 melden in het Tergooi-ziekenhuis in Hilversum, waar een fysiotherapeut en orthopeed dus beoordelen wat de verdenking van het letsel is. En of er beeldvormig onderzoek nodig is om de hypothese te bevestigen.

  Een hele mooie en belangrijke service dus. Voor iedereen die gelinkt is aan Victoria. De achterliggende gedachte is om een snelle diagnose te kunnen stellen, en geen onnodig veel tijd te verliezen. Voor een röntgen en MRI-scan moet je vaak veel langer wachten. Via deze weg kan dat heel veel sneller!!

  Via deze weg willen we iedereen vragen dit zo goed mogelijk kenbaar te maken aan iedereen van Victoria. En maak er gebruik van als het nodig is!

  Mede namens Lara Schiedon (fysiotherapeut OREC), dank voor de aandacht.

  Meer informatie ? Klik op  https://www.orec.nl/revalidatie/topsportrevalidatie/

  Jurgen Leurdijk – Technische Commissie Victoria