• Tennis

  De Afdeling Tennis van de HC & FC Victoria is ontstaan uit de behoefte om de voetballers, tijdens de zomerstop, een plezierige gelegenheid te bieden, om binnen de vereniging Victoria actief te blijven sporten. Daarbij waren hun vrouwen en kinderen natuurlijk van harte welkom. En ook vrienden en kennissen. Na de aanleg van de twee banen traden al snel, naast de zomer-tennissers, ex-voetballers en hun familie, veel niet?? Victorianen toe.

  Het kleine tenniscomplex ligt aan ‘t Jagerspaadje, omarmd door de druk bevolkte sportvelden van Victoria, OSO, Bloemenkwartier, van de Jeu de Boules Club en van de hockeyclub HMHC. Het omvat twee kunstgras all-weather (winter)banen, aan twee zijden beschut door goed onderhouden "gemeente groen" en aan de twee andere zijden omzoomd door aardige coniferenrijen. De banen zijn het gehele jaar geopend en ’s avonds en ’s winters goed verlicht, onder allerlei weersomstandigheden uitstekend bespeelbaar.

  Op de in 2001 aangelegde nieuwe banen vinden zowel de zomerspelers als de wintertennissers ( met hun shawls en schaatsmutsjes) er hun sportplezier in de buitenlucht en ver van de uitlaatgassen. Voor de persoonlijke verzorging (verkleden, wassen, plassen en douchen) zijn de tennissers vooralsnog aangewezen op de naastgelegen kleedruimten van Victoria??voetbal. Echter het overdekte terras groeit gaandeweg naar een comfortabele en gezellige wacht- en toeschouwers-verblijfplaats. Daarbij blijkt het verwarmde tennishuisje aan de rand van de banen een 24 uur per dag toegankelijk rustpunt te zijn voor een zelf te zetten kop koffie, een frisdrankje of een overwinningswijntje of biertje uit de koelkast.

  De donderdagavond is de vrije clubavond. Dan wordt niet afgehangen en kan elk lid met of zonder vaste partner de gehele avond ingepast worden in de snel roulerende speelgelegenheid. Het afhangen is overigens momenteel helemaal geen probleem, gezien de huidige baanbezetting in de zomer van circa 35 leden per baan en in de winter van circa 60 spelers per baan, terwijl de KNLTB een norm hanteert van 90 spelende leden per baan. Er is dus voldoende ruimte; ook nog voor een 30 à 40-tal nieuwe aankomende of geroutineerde tennissers.

  Victoria-tennis is een recreatieve club, die niet is aangesloten bij de KNLTB. De leden doen niet mee aan de officiële landelijke tenniscompetitie. De meting van hun tenniscapaciteiten vindt heel ontspannen plaats in de oergezellige interne toernooien in november, februari, april en september en in de onderlinge zomercompetitie, die loopt van april tot en met september. Deze wordt gespeeld - licht georganiseerd en aangestuurd ?? op tijden die men veelal zelf in onderling overleg bepaalt. Ook hier telt het plezier van het meedoen meer, dan de winst van de punten.

  Top-tennissers zijn er bij Victoria niet, hoewel een tennisleraar beschikbaar is. Wel is er veel buitenlucht, blijft het lichaam fit en ontstaan er veel leuke contacten. In de loop der tijd zijn er spontaan - jaarlijks willekeurig samengestelde groepjes - dames samen gaan eten, heren samen gaan varen en vutters die een excursiedagje hebben georganiseerd.

 • De Tenniscommisie bestaat momenteel uit 5 commissieleden:

  Vacature
  Voorzitter
  Tel: -
  Jos Peek
  Penningmeester: verzorgt ook de inkoop voor VolisVol
  Tel: 06 51 175 395
  Bart van Lunteren
  Onderhoud
  Tel: 06 175 320 73
  Rob Slot
  Toernooidirecteur
  Tel: 06 44 532 883
  Irma van Schaaik
  Algemene zaken/secretariaat
  Tel: 06 22 146 407