• Veertiende ONEC bij Victoria

 • De veertiende editie van de ONEC, het toernooi van de Om en Nabij de Eeuw Clubs, vindt op zaterdag 22 juni plaats bij H.C. & F.C. Victoria in Loosdrecht. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

  Zoals het er nu naar uitziet, wordt er aan ’t Jagerspaadje in vier categorieën gevoetbald: 35+, 55+, 60+ walking football en 30+ vrouwen. De winnaars van de laatste editie bij ZAC in Zwolle bij de 35+ (HBS) en vrouwen (Kampong) zullen hun titel verdedigen. Zoals de traditie voorschrijft, wordt er voor de deelnemers een lunchbuffet en avondmaaltijd bereid.

  Tussendoor rol de bal natuurlijk. De meeste wedstrijden vinden plaatsen op een half veld, de teams in de walking football-categorie doen het op een kwart veld. In dit vrij nieuwe onderdeel van de ONEC is rennen verboden – het heet immers wandelvoetbal – en mag de bal niet boven heuphoogte gespeld worden.

  De ONEC lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Er zijn meer aanmeldingen dan vorig jaar bij ZAC en op de kalender staan de toernooien voor komende jaren al genoteerd: in 2025 bij VOC in Rotterdam, in 2026 bij Koninklijke UD in Deventer en in 2027 bij LSC 1890 in Sneek. Gaat dat er er allemaal van komen, dan heeft de ONEC straks de langste serie sinds de allereerste editie in 1994.

  Heb je nog vragen over de ONEC-editie bij Victoria? Mail dan naar b.hulscher@kpnplanet.nl

  En anders: tot ziens op zaterdag 22 juni bij Victoria. We maken er samen een klassiek voetbalfeest van. Lekker voetballen, eten, drinken en bijpraten!

  Foto: De Victoria-veteranen die in 2022 meededen aan de ONEC bij ASC in Oegstgeest.