• Veldentekort acuut probleem

 • Vijf vragen én antwoorden over de veldenproblematiek

  Victoria heeft komende tijd een veldentekort. Wij stelden daarover vijf vragen aan voorzitter William Koot.

  1. Wat is er aan de hand?

  “We voeren als Victoria al tien jaar een discussie met de gemeente Hilversum over een extra veld en een oplossing voor de periode van mei tot half september als op veld 4 een cricketpitch wordt gelegd. Er was een gezamenlijk plan met de gemeente, maar dat is op het laatste moment mislukt. Drie jaar terug hebben we samen met de cricketclub een plan gemaakt. Daar was formeel toestemming voor, maar dat wordt elk jaar uitgesteld. Nu heeft de gemeente zich opnieuw niet aan de belofte gehouden en zegt dat het minstens twee jaar duurt. Het probleem is inmiddels acuut: het cricketveld wordt gelegd, terwijl wij de huur hebben opgezegd. Concreet betekent dit dat we komende maanden en begin september voetbalwedstrijden moeten afgelasten.”

  2. Wat moet er nu gebeuren?

  “Wij hebben de hulp in geroepen van gemeenteraad. Wij willen graag een extra kunstgrasveld en een structurele oplossing voor de cricketers. Dat kan door veld 4 te draaien met de cricketpitch tussen twee velden in. Dat is conform ons gezamenlijke plan met de cricketclub en ons eerdere plan samen met de gemeente.”

  3. Waarom gebeurt dat nog niet?

  “Wij snappen niet waarom de gemeente niet helpt. Wij willen financieren en aanleggen, maar de gemeente is eigenaar en moet toestemming geven. Mondeling leek alles al meerdere keren akkoord, maar helaas gebeurt er niets.”

  4. Wat zijn de volgende stappen?

  “Wij hebben inspreektijd gevraagd bij de commissievergadering van de gemeenteraad, nadat wij een uitbreide notitie hebben gestuurd. En we hebben juridische stappen ondernomen om te voorkomen dat er een cricketpitch op veld 4 wordt gelegd.”

  5. Hoe nu verder?

  “Wij hopen dat de gemeenteraad helpt, zodat er in de zomer van 2024 een structurele oplossing gerealiseerd is.”