• Verlies ondanks winst

    Voor aanvang van de wedstrijd zei ik al tegen mijn vrouw: “belangrijkste in deze fase met oefenwedstrijden is dat we weer heel van het veld afstappen” . Helaas bedriegt mijn voorgevoel m doorgaans niet…

    Op een slecht en glad kunstgrasveld van SO Soest werd een 2-1 overwinning behaald door Victoria op SO Soest. Victoria nog bij lange na niet compleet door vakanties en een epidemie aan knie-en enkelblessures ( vrijwel allemaal ontstaan door grove charges ) begon goed aan de wedstrijd, creëerde legio kansen, maar de afwerking bleek nog een behoorlijke uitdaging. In de 30e minuut besloot Soest doelman tot een Toni Schumacher-actie, waarbij Ivanildo “Battiston” Darsson dizzy en met een geblesseerde enkel per brancard het veld moest verlaten. Ook Jim van de Scheer werd uit voorzorg naar de kant gehaald met een licht opspelende hamstring. In de tweede helft kwam Victoria nog met 1-0 achter en ter overmaat van ramp werd Rik Langhout na een solo hard onderuit geschoffeld, waarna ook hij met, naar het zich laat aanzien een zware knieblessure het veld moest verlaten. De ziel was al lang uit de wedstrijd en dat we uiteindelijk nog 2 x scoorden door Wilco de Birk en Emmanuel Emma was slechts voor de statistieken. Slechte avond voor Victoria, maar hopelijk is iedereen voor aanvang van de competitie weer beschikbaar.

    Op het eigen veld ging het er in een wedstrijd tegen buurman OSO een stuk gemoedelijker aan toe. Door de eerder genoemde epidemie was Victoria genoodzaakt te zoeken naar invallers om toch een oefenwedstrijd te kunnen spelen voor het bekergeweld zou losbartsen. Het voordeel van de bloeiende jeugdafdeling bleek maar weer eens want een 4-tal spelers van O19-2 had geen moeite om mee te gaan in deze seniorenwedstrijd. Met bij vlagen prima combinatiespel wist Victoria geregeld richting OSO doel op te trekken. De scherpte om ook de finale pass goed te verzorgen bleek echter nog niet altijd in de vakantiebenen te zitten. Toch wist Victoria viermaal te scoren door Roy Steinvoort, Wesley Roof en Wassim Yarray (2x). Achterin hield O19-1 doelman Tycho Faust zijn doel schoon voor een 4-0 eindstand.