• Victoria 1 naar finale nacompetitie!

 • Victoria heeft, de weersomstandigheden meegerekend, gisteren in een ware slijtageslag en zinderende wedstrijd de finale van de nacompetitie bereikt.

  Nu de halve finale was bereikt en een tropische zaterdag was voorspeld lag de, ook al onder zeer warme omstandigheden gespeelde, kwartfinale tegen Valleivolgels nog vers in het geheugen en dan m.n de spelers die op hun tandvlees het eindsignaal behaalden. Afgelopen donderdag kreeg de Victoria selectie een boeiende presentatie voorgeschoteld van diëtiste Monique Dijsselhof van praktijk voor diëtistenpraktijk ViVo. Hoe bereid je je het beste voor als je moet voetballen onder subtropische omstandigheden op de avond er voor en de wedstrijddag zelf m.b.t eten en drinken. Welk sportdrankje is het beste, hoeveel, wanneer en waarom. Wat wel te eten, hoeveel, wanneer en waarom. De jongens kregen middels een professioneel hitteprotocol een specifiek eet-en drinkschema mee. De presentatie werd enthousiast ontvangen dus het eerste gewin was daar.

  Onder sfeervolle omstandigheden, rookfakkels, vuurwerk; alles was aanwezig, en luide aanmoedigingen van onder 17-1 en aanhang werd er klokslag 14.30 afgetrapt. Vanaf het begin ontspon zich een traag schouwspel. De bal werd vooral door Nunspeet achterin rustig rondgespeeld in de hoop dat er daardoor ruimtes zouden ontstaan. Immers, het doorgaans fitte en jonge team van Victoria staat bekend om hun niet aflatende drang tot het afjagen van de tegenstander, maar Victoria koos er voor in deze hitte zich zo vroeg in de wedstrijd niet al te snel op te blazen. Na 5 minuten te hebben voortgekabbeld, toch ineens als een donderslag bij deze heldere hemel ineens het sein tot hoog drukzetten en prompt werd de bal hoog op het veld veroverd en het was Finn, die met een droge schuiver de voorsprong van 0-1 op het bord toverde.. Nunspeet schrok wakker, had wat meer balbezit en probeerde via hun levensgevaarlijke sleurende spits gevaar te stichten. Aan de zijlijn werd te makkelijk de bal verloren en de voorzet werd half weggewerkt. De afvallende bal werd in 1 keer door een Nunspeetaanvaller in de hoek geschoten en zo werd het (te) snel 1-1. Het tempo ging omhoog en beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe.

  In de tweede helft hetzelfde beeld. Victoria trok langzaam het initiatief naar zich toe en daar waar je bij de gastheren de tank langzaam zag leeglopen, was er bij Victoria geen verzwakking te bespeuren ( dank Monique!). Victoria kreeg kansen via Collin, Finn en Rik maar hij wilde er niet in. Tot de 88e minuut. Dimitri kreeg net buiten het strafschopgebied de bal tegen de hand en kregen we vrije trap tegen. De wedstrijd tegen Desto waarbij we op een identieke plek maar liefst 3x een tegengoal kregen lag nog vers in het geheugen en de billen werden weer krachtig tegen elkaar geknepen. De bal werdin 1einstantie nog door Daniel gestopt, maar tergend langzaam plofte de bal  in het doel en was de 2-1achterstand een feit. Dolle vreugde in het Nunspeet kamp en ontzetting bij alles wat Victoria lief was. Maar wat is het een zegen dat je bij Victoria lustig in de trommel van jeugdtalenten kan graaien. Coen Tempelaars werd meteen ingebracht en het voormalige Ajax talent dartelde bij zijn eerste balcontact de rechtsback helemaal dol en werd in het strafschop gebied ten val gebracht. Blessuretijd en de laatste kans om een verlenging af te dwingen.  Wat een spanning! De aanloop van Rik en….ontzetting bij iedere Victoriaan toen de keeper de bal uit het doel ranselde. Ontzetting maakte plaats voor opluchting toen bleek dat de keeper voor de trap zijn doellijn al ruimschoots had verlaten en dat betekende overnemen! Van spanning naar ontzetting naar opluchting en weer spanning en nu……intense vreugde! De tweede strafschop ging tegen het net en dat betekende verlenging! Een enorme tik voor Nunspeet en de bekende boost voor Victoria.

  Nunspeet was nog niet van de schrik bekomen of een goede actie van Finn, die Ben Wade in stelling bracht en na 2 minuten in de eerste verlenging kwam Victoria op de verdiende 2-3 voorsprong. Een paar minuten later was het weer Ben, die een verdediger de bal ontfutselde en in het strafschopgebied  ten val werd gebracht. Daar waar vriend en vijand een strafschop verwachtte, wuifde de verder goed leidende arbiter dit weg en besloot  zijn twijfelachtige beslissing kracht bij te zetten door Ben met een gele kaart te bestraffen voor een Schwalbe. Victoria greep Nunspeet bij de strot en na weer een mooie aanval was het Finn die de bal via de toppen van de vingers van de wat onzekere Nunspeetkeeper binnen schoot; 2-4. Nunspeet zakte langzaam maar zeker door de hoeven en de wedstrijd leek gespeeld, totdat in het begin van de 2e verlenging Ben zijn 1e gele kaart was vergeten en de bal wegschoot na te zijn afgefloten voor buitenspel;  2e geel en dus rood. Dit gaf Nunspeet het laatste restje energie voor een kwartier lang de bal hoog in het doel pompen. Alle hens aan dek, want de bal valt altijd wel een keer verkeerd en met wat geluk spatte de bal een keer terug van de lat, maar gelukkig veranderde er niets aan de stand en werd het eindsignaal met grote vreugde ontvangen.

  Drie wedstrijden gewonnen in deze loodzware nacompetitie waarvan 2 keer met verlenging. En dat ook nog met een ultra jong team; geweldige prestatie! De taart van dit seizoen is ruimschoots binnen, maar nu moet die vermaledijde kers er nog op. Volgende week tegen het sterke Jong Holland, dat verrassend favoriet FC De Bilt uitschakelde met strafschoppen. Een sterke tegenstander, die volgende week in de finale ook alles zal geven om die felbegeerde plek in de eerste klasse te behalen. De wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk worden gespeeld op het veld van SV Hoofdorp. We hopen op uw steun!

   

  Fotoreportage: https://capturedbydjennie.pixieset.com/20230610hcandfcvictoria-vvnunspeet/