• Victoria - Concordia 1 - 3

 • Victoria – Concordia 1 - 3
  Het verhaal begint eigenlijk al op donderdagavond. Het al of niet doorgaan van de wedstrijd was onderwerp van gesprek. Concordia zou te weinig man hebben. Het is dit keer ook een voordeel dat de vrijdag VOVC wedstrijd geen doorgang kan vinden. Geen stramme stijve ledematen dus, op de dag, dat van Concordia gewonnen kan worden. Immers van oudsher een ploeg die wij “kunnen hebben”. Vrijdag het verlossende mailtje: de wedstrijd het gaat door!


  Een zonovergoten zaterdag. Een verwachtingsvolle sfeer in de kleedkamer. Een enkeling wrijft zijn toch nog stramme spieren in met Hennep Wonderolie. Vroeger moesten we het doen met Midalgan of Tijgerbalsem, maar die middelen zijn blijkbaar uit de mode…

  Dat voetbal een contactsport is ervaart Matthijs, die vol op zijn enkel wordt geraakt. Zijn tegenstander mag door en scoort vervolgens in de linker hoek. (0-1) Victoria is van slag. Veel balverlies en het is moeilijk de juiste kleur aan te spelen. Voor Matthijs is het geen gelukkige middag. Een haperende hamstring speelt op en Hans P. maakt zijn entree als de wedstrijd 15 minuten oud is. Langzaam komt er wat meer lijn in het spel.


  Idris schiet op de lat en Ed stuit op de keeper. Frits redt zich prima en maakt een kopbal onschadelijk. Een afstandsschot wordt moeiteloos uit de lucht geplukt. Djerry bedient een sprintende Hans P., die voorzet en het hoofd bereikt van Jeroen S. Mooie aanvallen maar een fysiek sterker Concordia in de duels trekt aan het langste eind. De kleine spits, in een hoofdrol, kapt zijn tegenstander uit en scoort beheerst de 0-2. Beetje vervelend zo vlak voor de rust…


  “Druk zetten doe je met zijn allen”, is het adagium. Dat werpt zijn vruchten af. Er komt meer lijn in het spel. Met als resultaat een schot over het doel van Djerry, een voorzet van Idris op een hard werkende Jeroen S., die jammer genoeg doel mist. Sylvec bemoeit zich meer met de aanval. Kortom: Victoria dringt aan. Martijn L. vervangt de geblesseerde Hans de L. En dan de aansluitende goal door Raymond, die met een prachtige, precieze pegel de kleine doelman verrast.(1-2)


  Maar dan slaat het noodlot toe. Na een opeenstapeling van fouten, nee ik ga geen namen noemen, Igor en Martijn weten wel wie ik bedoel, pikt de kleine beweeglijke spits de bal op en Frits heeft het nakijken.(1-3) Concordia consolideert de wedstrijd en speelt de bal rond. Hoe kan het ook anders . Er ontstaat vrije ruimte voor een Concordia, dat slordig met de kansen omspringt. Zo komt een speler helemaal vrij voor Frits, die echter knap oog voor de bal houdt. Voor de record mag Ruben na een bediscussieerde handsbal, nog een panel nemen, maar de bal raakt de verkeerde kant van de paal. Daarna perst hij er nog een solo uit maar het mag niet meer baten. De stand blijft ongewijzigd.

  Misschien de volgende keer een andere wonderolie gebruiken of in ieder geval toch even de houdbaarheidsdatum checken...
  Cor Winkel

  Opstelling:
  Frits
  Matthijs Sylvec Raymond Hans de L.
  Igor Djerry Ruben Idris
  Jeroen S. Ed

  Wissels: Bas de G., Hans P. en Martijn van L.

  Matthijs eruit voor Hans P.

  2e helft
  Bas de G. erin voor Ed
  Hans de L. eruit voor Martijn van L.

  Scheids: Lex