• Victoria leden stemmen in met nieuw paviljoen

 • HC&FC Victoria leden stemmen in met nieuw paviljoen                        

  De leden van voetbalclub HC&FC Victoria uit Hilversum hebben in de ALV van 20 december 2021 met een grote meerderheid ingestemd met de bouw van een nieuw paviljoen. De sterke groei van het aantal leden en de ouderdom en gebreken van het huidige paviljoen vragen om een uitbreiding van het aantal kleedkamers en een vernieuwing van het clubhuis.

  HC&FC Victoria, opgericht in 1893, is een van de oudste voetclubs van Nederland. De afgelopen decennia is gebleken dat de aantrekkingskracht van Victoria zeer groot is. Veel (aspirant)leden komen naar Victoria vanwege onze sfeer, historie en opleidings­faciliteiten. Zo heeft Victoria het certificaat Regionale jeugdopleiding verkregen. Ook het oudervoetbal, de VOVC, is inmiddels een bekend fenomeen onder veel volwassen Hilversummers.

  In 1977 heeft Victoria haar paviljoen en velden ontwikkeld op sportcomplex Het Jagerspaadje te Loosdrecht. De club had destijds 23 teams en ca 600 leden. Inmiddels is de vereniging gegroeid naar 95 teams en 1800 leden. De groei van de vereniging leidt ertoe dat Victoria niet voldoet aan de eisen van de KNVB qua aantal kleedkamers. Volgens de normen van de KNVB zou Victoria 18 kleedkamers moeten bezitten, terwijl dit op dit moment slechts 9 kleedkamers zijn. Daarnaast is het paviljoen door ouderdom toe aan grondige renovatie.

  In de ALV van 20 december 2021 hebben de leden besloten tot het ontwikkelen van een nieuw paviljoen. Voor dit nieuwe paviljoen wordt een totale investering verwacht van tussen € 3 en € 3,4 miljoen, inclusief aanpassingen aan het terrein en tijdelijke voorzieningen. Ook zijn eisen opgesteld aan duurzaamheid (zonnepanelen, bodemverwarming) en toegankelijkheid voor mindervaliden. Hiermee kan de bloeiende vereniging weer een paar decennia voort.

  Belangrijk is het behouden van de huidige sfeer. “We hebben misschien wel een van het gezelligste clubhuis van Nederland en dit moeten we behouden”, aldus voorzitter William Koot.

  Voor de financiering zal een groot deel geleend worden bij BNG, zullen subsidies worden aangevraagd, maar ook zullen leden voor een deel van de financiering bijdragen via een obligatieplan. “Met ons Victoria Investerings Plan  kunnen leden door het aanschaffen van obligaties via een beperkte donatie, de club financieel toch een enorm helpen. Andere Nederlandse clubs zijn ons daarin voorgegaan”, aldus penningmeester Robert Schouten.

  Het is bedoeling dat de bouw start rond zomer 2022 en dat het nieuwe paviljoen in 2023 gereed is; uiterlijk voor het 130 jarig bestaan op 8 oktober 2023.  

   Nadere informatie

  https://www.victoria1893.nl/nieuwpaviljoen

  communicatie@victoria1893.nl