• Zonnige start voor JO11-3!

 • Op een snikhete dag op het Jagerspaadje 26 ging het nieuwe JO11-3 team van Victoria vol enthousiasme van start met het nieuwe seizoen. De tegenstander voor deze dag was Eemnes, een ploeg die nog niet eerder had gespeeld in de nieuwe 8 tegen 8 opstelling. Ons eigen JO11-3 team had al wat ervaring opgedaan met deze opstelling, met een paar oefenwedstrijden en trainingen voor de zomerstop onder leiding van de nieuwe trainer, Eja Dakriet. Dit had het team goed voorbereid op de eerste echte uitdaging van het seizoen.

  Het spel begon wat nerveus, de hitte en spanning waren voelbaar op het veld. Simpele passes kwamen niet aan en tweede ballen gingen verloren. Toch was het onze ploeg die uit het niets het eerste doelpunt scoorde. Florian bracht de bal snoeihard in het net na een mooie combinatie met Pepijn en Ties R.

  Eemnes herpakte zich snel en kwam brutaal terug tot 1-1 door een onoplettendheid in onze defensie en middenveld. Ze gingen zelfs op voorsprong, waardoor we in de achtervolging moesten. Langzaam maar zeker begonnen we ons spel te vinden en maakten we de terechte gelijkmaker, 2-2, dankzij een doelpunt van Marius. Hij was naar het middenveld geschoven, wat hem beter leek te liggen. Sabri stond als een huis op de linksback positie, Pepijn als mandekker, en Foppe als snelle rechtsback. Dit zorgde voor meer rust in het team, en we kwamen zelfs dicht bij een 3-2 voorsprong, maar Pepijn zag zijn schot uit de rebound van een corner op de lat belanden.

  Met een gelijke stand van 2-2 gingen we de rust in, een resultaat dat gezien het spelbeeld wel terecht was. Eemnes vertrouwde op hun harde werken en inzet, met fysiek sterke spelers.

  Tijdens de rust konden we onze formatie herzien, spelers aanmoedigen en enkele instructies meegeven. Met wat verfrissende slokken water en een natte spons in de nek begonnen we sterk aan de tweede helft. Ook trainer Eja was inmiddels komen kijken, wat de jongens een extra boost gaf. Met Foppe die langs de rechterkant opstoomde zoals Denzel Dumfries dat kan en veel beweging op de (wisselende) vleugels en het centrale middenveld met Tijn, Florian, Jasper en Ties W, kregen we snel kansen. Dankzij afwisselend keeperswerk van Pepijn en Julius konden we vertrouwen hebben om voorwaarts te spelen. Jasper en Ties R vonden elkaar goed en het enthousiasme van de wissels was duidelijk te merken, gezien de vele vragen wanneer ze het veld weer mochten betreden.

  Het was duidelijk dat onze eerdere ervaring met deze speelstijl en de trainingsminuten hun vruchten afwierpen. Eemnes zakte al snel in en kon het tempo niet meer bijbenen. Ties R scoorde al snel de 3-2 na een mooie combinatie, en vijf minuten later belandde de bal opnieuw achter de Eemnes-doelman na een krachtig schot van Maxime. Hiermee was de weerstand van Eemnes gebroken en konden we de overwinning veiligstellen. Marius scoorde zijn tweede doelpunt en Ties W schoot schitterend in de kruising. De eindstand was 6-2, en we willen ook Krijn bedanken voor zijn uitstekende werk als spelbegeleider. Een geweldige start van het seizoen voor ons JO11-3 team!

  Alexander van Meeuwen
  Michiel Reinoud